inicio Contact! Sindicaci;ón

Het gewone leven

Alle drukte achter de rug en dan weer een weekje aan het werk. Uitgevloerd op vrijdagavond, maar we hadden een dineetje, ter ere van jarige vriend Langdon. Daarna gelukkig een extra lang weekend, want maandag is het dr. Martin Luther King Day! Niet dat je daar heel veel van merken zal, want er zijn geen grote parades in de straten, slechts bescheiden radio- en tv-programma’s en een enkele bijeenkomst.

Vandaag weer het ‘gewone’ weekend ritme opgepakt: even lekker naar NYC. Vijftig minuten rijden, Holland tunnel door, parkeren in Soho, en even de stad snuiven. Mooie winkels, fijne straten, een leuk restaurantje, en ten slotte een indrukwekkende film: God grew tired of us (http://www.godgrewtiredofus.com/). Over ‘the lost boys’ van het grootste land van Afrika, Sudan. Het is een documentaire over jongens, die als gevolg van de burgeroorlog in Sudan op de vlucht slaan, eerst 1000km (!) lopen naar EthiopiĆ«, een paar jaar later naar Kenia. In de film worden enkele van hen gevolgd als ze uiteindelijk naar de USA mogen vertrekken. Je ziet hoe ze worstelen met de nieuwe wereld, hoe ze zich proberen aan te passen, hoe ze terug verlangen naar hun moederland, en uiteindelijk in staat zijn zich min of meer normaal te leven. Indrukwekkend, schrijnend (wat te denken van een jongen van 13 die met 1200 andere jongetjes op pad moet om te vluchten, en moet leren hoe te begraven na overlijden…), en ook ontroerend.

Groetjes,

MarNar

Pieter schreef:

15 januari 2007 @ 12:01

Hier een weekje het normale leven gehad ;) Iedere dag van 9 to 4 naar school (voor het eerst sinds 3 jaar geloof ik) Dinsdag, Woensdag avonden werken en donderdag/vrijdag avond arc!

Wat een opluchting om na 2,5 jaar hard werken in een volle arc te kunnen staan, maar voornamelijk “nieuw” publiek! Heerlijk!

Nu twee weekjes vrij weinig (1 tentamen) en daarna beginnen met Stage. Het normale leven “Working 9 to 5″. Ik ben benieuwd en heb er zin an!

Groetjus van de Kleinste!

Pa en ma kaspers schreef:

15 januari 2007 @ 22:01

Lijkt me inderdaad een indrukwekkende film.
Als hier maar eerst die verjaardag voorbij is.
morgen weer naar de tandarts met pa.
Gezellig weekend gehad met Lydia en Ed. Dat kan toch maar weer.
En het feest was ook goed verzorgd.
Leuk dat gesprek met Daan en jullie. Liefs

Stephanie schreef:

17 januari 2007 @ 21:01

Hier ook het gewone leven weer begonnen :)
S ochtends om kwart over 8 de trein en dan om 9 uur beginnen…de eerste 3 dagen van me stage zijn voorbij. Heel veel indrukken op gedaan en het is een gezellig jong team.
Goede eerste indruk dus :D

Groetjes uit Hengelo

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.