inicio Contact! Sindicaci;ón

Bij óns is het ijs al dik genoeg…


Langs de Columbian trail kraakten de bomen vanmorgen en weggedoken onder mijn muts en in mijn dikke fleecejack herinner ik me hoe godvergeten koud ik het altijd had, als we gingen schaatsen in de polder of op de tankval. Je vingers vroren van je handen, als je alweer je schaatsen beter moest vastbinden. Ik kan de gekleurde veters van de houten doorlopers nog voelen: stijf, nat en koud, vol klontjes ijs. En mijn tenen! Eerst voelde ik ze niet meer, daarna kwam de pijn en dan tot slot als een soort beloning de prettigere tintelingen!

En niks geen fleece of Goretex: kranten en vuilniszakken onder je trui! (Haha, nou voel ik me écht vijftig+!).

Gek: dat de temperatuur onder nul daalt heeft hier een heel ander effect dan in Nederland. Alles en iedereen leeft gewoon door, alsof er niets aan de hand is. Beetje klagen over de kou, da’ts al! (Misschien zouden ze eens moeten gaan werken met graden Celsius in plaats van Fahrenheit: -7 klinkt toch heel wat spannender dan 19.4)

In Nederland slaat er dan altijd een collectieve opwinding door ons heen: het vriest!!!

Hoelang, hoe hard? Is het ijs al dik genoeg? Mam, waar zijn mijn schaatsen? En dat gevoel is diep verankerd in onze cultuur. Die opwinding blijft, zelfs hier, zelfs nu ik eigenlijk nooit meer schaats…

IS ER AL NIEUWS UIT FRIESLAND ???

Een koud kusje,

m

saskia schreef:

27 januari 2007 @ 10:01

Hallo daar in het koude kikkerland.

Nou hier is het alweer aan het dooien. Het heeft hier niet echt heel lang gevroren, maar er is wel een wedstrijd op natuurijs gereden ergens in twente!
Zag er erg leuk uit, maar toen ik de deur uitstapte en naar het spaarne keek was het niet eens een beetje bevroren. Klinkt wel lekker dat vriezen, want hier is het dus alleen maar weer gaan regenen!

Groetje Sas

Tinus schreef:

29 januari 2007 @ 17:01

Gossie zeg, dat jullie zo blij kunnen blijven met die kou. Als ik ons weerbericht hier in Randolph op het weatherchannel bekijk, wil ik niet eens de deur uit! -16C gevoelstemperatuur en dan die wind … geef mij maar lekker voorjaar en zomer. Blote kleren aan en nix doen in het zonnejte. Maar we zullen het ermee moeten doen en mochten we insneeuwen: bier hebben we niet genoeg Ik zal Rutger even instrueren), maar gelukkig wel voedsel.
Kus van 10

Dirk en Gerda schreef:

31 januari 2007 @ 11:01

Ja, genoeg nieuws uit Friesland, maar we hebben hier helaas alleen ijs in de vriezer:-(
Het is vandaag +9 graden, vorige week was het hier wel een klein beetje wit ( maar dan ook een heeel klein beetje…)
Hopelijk valt er in Tsjechie nog wat sneeuw eind februari, want het is knap waardeloos daar…
Groetnis uut Fryslan!!

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.