inicio Contact! Sindicaci;ón

Brrrrrrr

Het is maandagochtend, half acht. Daan hebben we gistermiddag weer op het vliegtuig(je) gezet (zie verderop) en Nard is net naar zijn werk vertrokken.

Buiten is het -17 graden Celcius.

We hebben hier écht winter, dus. En het gaat nog wel even duren zegt men. Er wordt gewaarschuwd tegen ‘frostbite’ (bevriezing, dat je dan opeens van die zwarte oortjes krijgt). Hoezo:opwarming van de aarde? :)  (http://www.stopglobalwarming.org)

Afgelopen vrijdag is het vierde wereldwijde klimaatrapport uitgekomen en we kunnen er nu écht niet meer om heen!http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/33059520/ 


 

Dan vraag je je toch af: wat kan ik nou zélf doen… (behalve die vijf minuten duisternis).

Minder en zuiniger rijden, zuiniger omgaan met electriciteit in huis. Zoveel mogelijk locale producten kopen. Kachel graadjes lager (brrrrrr). Dicht tegen elkaar aan kruipen onder een zelfgebreid dekentje van zelf gesponnen wol van de plaatselijke Lama-farm.

Ja-a, die hebben wij hier in Califon!  (Die lama-farm, bedoel ik, niet dat zelfgesponnen/zelfgebreide dekentje).  

Van Pieter kreeg ik vorige week een aantal sites doorgestuurd. Mooi initiatief! (Sprak zij, die aan de ander kant van de wereld ging wonen en het vliegverkeer met factor x deed toenemen…). Er is dus nog veeeeeel meer dat ik zélf kan doen:  

http://www.greenseat.nl/

http://www.treesfortravel.nl/

http://www.milieucentraal.nl/

http://www.klimaatneutraal.nl/

Het is nu half elf. Daar is meneer Van Dooren in z’n tankautootje met een nieuwe voorraad olie voor onze thuis-tank.

Voor hij weg rijdt, belt hij voor de zekerheid even aan.

“Is the heat okay? ‘Cause you needed quite a bit of oil!”

Oeps.

x

m 

 

 

 

Pieter schreef:

5 februari 2007 @ 18:02

Wat te denken van je computer uit te zetten als je er niet bent…
de eindeloze keren dat ik al geskyped hebt, terwijl jullie er niet zijn…

kus,

Pieter

Marc schreef:

6 februari 2007 @ 20:02

JA, weinig commentaar de laatste tijd op die berichten van joe! Dus een goede buum is beter dan een verre vriend en laat ik niet de lulligste zijn: ik tik wat commentaar. Bij deze dus. Wat wil ik nou eigenlijk zeggen? ik ben het even kwijt….O ja Global Warming, erg inderdaad. Niet 6 meter zeespiegel stijging maar slechts 40 cm over 100 jaar. Dat ei hebben ze nu definitief gelegd. Das dus goed nieuws voor ons in nl. Maar niets zo veranderlijk als het weer, dus waarom niet het klimaat. Nou ja, met dit kabinet kunnen we in ieder geval gaan bidden. Bidden voor een minder global warming klimaat dan maar. Zou het helpen? Vliegtickets duurder maken? Helpt dat? De familie Odijk vliegt wel door, toch? Wij ook, en daar wilde ik het eens met joe beiden over hebben want we wilden in de zomer komen buurten. Laten we daar parellel in de mail even over tokkelen?

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.