inicio Contact! Sindicaci;ón

Op de bon!

Een treurig dieptepuntje te melden: een bon…


Het was ’s morgens vroeg, 7 uur, en ik was onderweg naar een cursus. Gedachten waren ver weg (’Waar moest ik ook al weer zijn?’, ‘Die lekke band moet toch nog vervangen.’, ‘Goh, wat was die musical gisteravond leuk.’, ‘Wel laat!’, ‘Joost, Car en Mar liggen nog lekker in bed, arme ik…’). Met een gangetje van 50 mile reed ik naar beneden van de heuvel. Prima zicht, bijna niemand op de weg, maar je mag er maar 25…

De state trooper was kort en duidelijk: ‘You drove double the speed limit’. Zo ver was ik inmiddels ook. Geheel en al wakker! Stom!
De collega’s op de cursus waren ook duidelijk: je moet het voor laten komen, want dan krijg je misschien minder punten aftrek, het is ten slotte je eerste keer pas. Punten aftrek wil je niet, want dan gaat de verzekeringspremie omhoog, en als je meer punten kwijt raakt kost je dat uiteindelijk je rijbewijs… Dat willen we ook niet!

Wordt dus vervolgd… in de rechtbank … op 27 maart.

Gr.

N

Pieter schreef:

5 maart 2007 @ 10:03

Heb je niet geleerd van Jasper? Gewoon je charmes in de strijd gooien!

Ik voorzie een nieuwe baan voor Mar: Prive Chauffeur!

Kus P

joost en carla schreef:

5 maart 2007 @ 12:03

Ik voel me een beetje schuldig (bijna)
Lekker de onnozele buitenlander uithangen en beloven dat je het nooooooit meer zal doen, misschien maken ze er dan geen punt van.

Joost

Tinus schreef:

5 maart 2007 @ 14:03

Domdom, rij dan ook niet zo hard!! Hopen dat ze je onnozelheid niet interpreteren als een belediging. Je hebt tenslotte een New Jersey rijbewijs en een company car!! Ik zal voor je duimen, 27 maart! En lieve P, weet jij dan niet dat je moeder ook een beetje een snelheidsduivelinnetje is?
10

marjaodijk schreef:

5 maart 2007 @ 16:03

Ehhh…ehhhh…ik moet hier met het schaamrood op de kaken bekennen dat ik al TWEE keer ben aangehouden wegens ’speeden’.
Ik kwam er beide keren vanaf met een bekeuring voor een andere kleine overtreding (geen verzekeringskaartje bij me, de navigator op het voorruit).
Of dat nu aan mijn charmante persoonlijkheid lag óf aan het feit dat ik wat minder hard reed, dat houden we fijn open…
x
m

Pieter schreef:

5 maart 2007 @ 16:03

Ohw, Ohw, Ohw… Ik krijg het goede voorbeeld van mijn ouders….

Ik heb de laatste 3 maanden ook al 3 bekeuringen van Jasper door de bus gehad, fijne voorbeelden allemaal! Gelukkig hou ik me altijd netjes aan de snelheid!

Ik ga zondag t/m dinsdag richting Parijs, met Marinus, dus wellicht heb ik jullie van de week ook wel weer wat leuks te vertellen!

Christian schreef:

6 maart 2007 @ 20:03

Ha die Nardi, kun je niet ‘ignorance pleaden’? Bijvoorbeeld door het verwarren van miles tov kilometers?
Ik zie je zó staan: ‘Your honor, I thought I was driving belów the maximum speed, I got confused, I was doubling the 25 miles in my head, so I could calculate the kilometers. Might I also add that we in Europe also had the same troubles with the ‘euro’? In that specific case, I also spent weeks, no months, re-calculating the daily shoppings, or example the hagelslag was all of a sudden half-price. But then my wife said that it wasn’t, it was actually more than double the price, and…’

Nou, tegen die tijd heeft die rechter je allang weggestuurd hoor!

Groetjes van hier!

nardi schreef:

7 maart 2007 @ 06:03

Allerbeste Chris,

Ik zie het ook wel voor me hoor:
Yes, your honor, I used to be a teacher in math, but I got really confused… And in the end I saw everything double… So I had to quit, and now I am a lost boy in your USofA.

De rechter stuurt me weg, met een dubbele boete!

Gr.

N

PS Bedankt voor het meedenken.

Ik moet toch nog een strategie bedenken. Wie heeft er nog andere adviezen?

Marc schreef:

8 maart 2007 @ 12:03

ik zeg niks ……

edward schreef:

21 maart 2007 @ 13:03

Nardi, zeg dat je dacht dat het de minimum snelheid was die je zeker hebt aangehouden… of dat in Nederland de maximum en minimum snelheden heel anders zijn en dat je nog met je europese parameters in je hoofd reed …. maar het nu heel goed begrepen hebt….of dat je hoopte op deze manier in het TV programma ‘blik op de weg’ te komen…..

Rene van der Burg schreef:

2 april 2007 @ 16:04

Nardi, Zeg gewoon dat je al die Amerikaanse Politiemensen drop lullen vind.Dat verstaan ze niet en dan zeg je nadat ze gevraagd hebben wat je zij , dat je alle amerikanen graag
van drop wil voorzien omdat je het volk zooooooooooooo ontzettend leuk en gastvrij vind en dat je een trouwe aanhanger bent van het gezag maar dat ze niet boven je moeten staan.
Kortom nooit meer zoooooooo hard rijden en gewoon die bon betalen. Met kerst ben je toch weer thuis.
doeiiiiii

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.