inicio Contact! Sindicaci;ón

Ze komen!

Zondagmorgen, 5.30 uur

Gisteravond lagen we er al om tien uur in. Konden onze ogen niet meer open houden. Nog steeds niet omgeschakeld? Er was trouwens in de buurt wéér knalhard vuurwerk. Klonk wel leuk en Nard heeft er wéér niks van gehoord.

Vanmorgen om 5 uur zat ik klaarwakker in de tuin. Ze komen! Daan, Pieter en Boo zijn onderweg en landen straks rond half twaalf. We waren er gisteren al helemaal een beetje opgewonden van. Alsof we ze niet vorige week nog gezien hebben! Maar het is ook zo leuk om dit te kunnen delen met ze en we zijn zo benieuwd hoe ze het vinden.

En dan Boo… Hoe zal het met hem zijn, in zijn kennel in het ruim? Moet een bijzonder stressvolle ervaring voor hem zijn. Van binnen spreek ik hem toe: rustig maar, jochie, het komt wel goed.  Als hij straks op het vliegveld de jongens en ons weer ziet zal hij zijn kennel wel uittippen! Wel heerlijk om hem straks bij ons te hebben hier!

Gister een relaxed dagje. Koffie ontbijtje, kabel tv geregeld (komen ze donderdag aansluiten, nou nog een tv), even naar de zaterdagse zomermarkt in High Bridge (tien minuten verderop, home-made food en antique en curiosa). Tien kraampjes op een veldje, anderhalve man en een paardekop (of is het paardenkop, nieuwe, nieuwste spelling?) Broodje en appeltaart voor vandaag gekocht. Gaan daar vast ons zaterdagochtendritueel van maken, in plaats van boodschappen doen bij AH!

Daarna verderop langs de 513 bij ons nu al favoriete  winkel (lees: soort Stiefbeenachtige uitdragerij) twee ‘rocking chairs’ gekocht, met gratis oud-blauwe kandelaar! Zaakje wordt gerund door een leuk jong stel met een dochtertje van nog geen jaar, dat in de ‘winkel’ haar eigen hoekje heeft en waar ze razend trots op zijn!

Nu kunnen we samen schommelen in de porch. Nard met pijp en glaasje whisky, ik met een wijntje en een breiwerkje! Zien jullie het voor je?

www.boydensattic.com

Lunch thuis, beetje rommelen in huis, beetje lezen, beetje boodschappen, kopje cappucino bij Molly’s en op zoek naar een plek waar we vandaag met de jongens de finale kunnen kijken.

We vinden: een ambachtelijke slager (gesloten, maar vast een geweldig alternatief voor de taaie steaks van de A&P) en het meest schattige boekwinkeltje dat je je kunt voorstellen! Praatje met de eigenaresse, gezellig en we komen terug met een heerlijk stapeltje:

Webster’s dictionary, To Kill a Mockingbird van Harper Lee, Cannery Row van John Steinbeck (ken uw Amerikaanse klassiekers!), The Kite Runner van Khaled Hosseini (op aanraden van het boekenvrouwtje) en I’m a Stranger here Myself van Bill Bryson (een hilarisch boek van een Amerikaan die na ruim twintig jaar Engeland weer in de US komt wonen en zich verbaast!).

Met dat stapeltje en een biertje ons in de tuin genesteld, of eigenlijk: op het stenen terrasje naast de achterdeur, lekker schaduwplekje. Ons zitten vergapen aan het automatische sproeisysteem: op de meest onverwachte momenten komt er een pijpje uit de grond omhoog (help, de russen komen!), dat in cirkels dunne straaltjes water verspreidt. Een oud, maar bijzonder geavanceerd systeem. Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar dat de straal bij het terras steeds kleiner wordt, zodat we droog blijven?! 

 

Tot slot een fijn stukje tekst op de verpakking van een JarPop (pottenopener), die ik kocht bij de A&P:

“JarPop is like a little miracle!” - J.S., New Freedom, PA

“It’s just wonderfull! I’m giving one to everybody I care about.” - D.W., North Smithfield, RI

“I couldn’t live without my JarPop!” - L.L., Bridgeview, IL

Ït’s so fun to use, I’ve already opened half the jars in my kitchen!” - J.W., Shrewsbury, PA

Nog even doorbijten, J.W.!

 

Kus voor jullie allen!

marnar 

 

Pa en ma kaspers schreef:

9 juli 2006 @ 19:07

zit ik daar alles te typen en heb ik niet geklikt.Nou dan nog even vlug. Ik zie jullie al zitten met pijp, pils en…. nee geen breiwerkje. Maar een boek Veel plezier met de jongens en Boo. Liefs

Future Friend schreef:

10 juli 2006 @ 23:07

Boyden’s Attic doet me denken aan Combitex, echt een winkel voor jou (jullie?)!
Lekker om te lezen wat je allemaal beleeft, maar ook wel gek: ik moet mezelf er steeds van overtuigen dat je zo ver weg zit.
Geniet van jullie samenzijn met jullie mannetjes, dikke kus,
Jacqui

Pa en ma kaspers schreef:

11 juli 2006 @ 12:07

Is vast heel gezellig met de jongens. Hoe is het met Boo?
Hoe reageerde hij(zij)?
We lezen het wel weer in het volgende verslag. Liefs

joost schreef:

12 juli 2006 @ 15:07

He hallo,

als je misschien denkt, “waarom reageert ie nie?”. Da kompt omda de verbinding met het www er sinds zondag uit ligt. Het wachten is nu op de kpn. Ik hoop dat ik weer snel on-line ben. Nu even vanaf de werkplek.
Is het leuk met kinderen en hond? Mijn voorstellingsvermogen is niet slecht en van pijp t/m wijntje ging het heel goed alleen het breiwerkje kon ik slecht visualiseren. Ik hoop dat je tegen de tijd dat ik door die tuin wil gaan lopen wel een tijdschema van de sprinkler hebt, anders komp ik mooi nie.

liefs

Joost

marjaodijk schreef:

12 juli 2006 @ 20:07

Inderdaad Jo, ik dacht al: waaristienou?
Tot nu toe zijn de pakweg 800 sprinklers nog niet in een systeem te vatten.
Wel lachen, dat laveren door de tuin en dan toch nog onverwacht een straal in je nek.
Hoef je trouwens niet voor weg te blijven: is een welkome opfrisser na het Snitchditchen!
x
m

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.