inicio Contact! Sindicaci;ón

Ze zijn er!

Hè, heerlijk, huis en hart weer gevuld. Nard en Jasper zjn gister tussen de middag aangekomen. Boo en ik weer helemaal gelukkig!

Het was wel te doen, de afgelopen dagen (op één moeilijk nachtje na), maar echt leuk is het niet, zo in je ééntje in een nog vrij onbekende omgeving: geen vrienden, buren, familie, collega’s…

Hoewel geen vrienden? Donderdagavond heb ik gegeten bij Martha en Langdon. Martha heb ik ontmoet bij het sporten en dat was eigenlijk meteen heel leuk. Ze wonen aan de ander kant van het dorp, nog veel meer afgelegen in het bos dan wij. Boo was mee(vanwege het onweer, geen probleem, ze hebben ook een hond) en die poepte van de zenuwen op het huiskamerkleed (jottum, voel je je toch écht wel even lullig, hoewel: híj deed het, niet ik!). Daar was ook één van hun beste vrienden, Gary, die op zijn zestiende met zijn ouders vanuit Hengelo naar de US emigreerde. Dat was grappig, het was in 1957, toen was ik één jaar en zijn herinneringen aan dat Nederland van toen waren echt ‘vijftiger jaren’.

Onze 'Hollandse hoek'

Martha en Langdon zijn even oud als wij, échte democraten. (Martha: “Zat werk voor je hier, als psychotherapeut, minstens de helft van de Amerikanen heeft op Bush gestemd… )

Leuke gesprekken en een hoop pret. Jammer dan toch dat het je eigen taal niet is en je tóch in dit soort situaties merkt dat je woorden mist (actief,passief is het allemaal geen probleem). Maar na een paar wijntjes gaat het een stuk beter!

Langzamerhand worden de heren wakker. Jasper ligt in bed te skypen met het thuisfront (Vincent) en Nard staat onder de douche (eerst een kusje, mmm).

De hitte is gelukkig voorbij. Gisteren een prachtige heldere zomerdag, met een lage luchtvochtigheid en een heerlijk briesje. We hebben zelfs buiten koffie gedronken, met worteltjestaart :).  Vandaag start ook prettig koel, met wat bewolking en drie vroege herten in de tuin.

x

m

Pa en ma kaspers schreef:

14 augustus 2006 @ 22:08

Gelukkig dat ze er zijn. Hoop voor jou dat Nardi niet meer terug hoeft. Liefs.

Harke de Vries schreef:

15 augustus 2006 @ 22:08

Buurman en Buurvrouw van Minke en Marc

Hallo mensen. We komen net bij Minke en Marc vandaan waar we in jullie leegstaande huis een waanzinnig feest hebben gehad met live muziek en sloten met drank. Jullie zoons onthaalden ons daar hartelijk en de kruik werd in onbekrompen mate gehanteerd. Koning alcohol regeerde er met strakke hand, om van de cannabis nog maar te zwijgen. Wie de schade allemaal gaat betalen, dat is vraag twee. We waren natuurlijk bij M&M om ze te condoleren met de dood van vader Ton waar jullie ongetwijfeld van gehoord hebben. Wij waren toen in de states dus konden niet op de plechtigheid komen. Toen hoorden we van deze sijt en natuurlijk meteen kijken naar de fotoos nieuwsgierig als we waren naar jullie nieuwe biotoop. Dat ziet er mooi uit, hoewel ik niet geloof dat jullie in het Witte Huis wonen wat jullie melige zoon nog suggereert in zijn beeldverslag van zijn vakantsie in de Steets. Laat de Odijken maar schuiven zou je zeggen als je dat allemaal ziet. Gefeliciflapstaart met het bereikte resultaat op existentsieel gebied. Goeie baan, goed dak boven je hoofd, zoons die het goed doen en nog aardig zijn ook. Daar kan menigeen een puntsje aan zuigen. Maar men moet natuurlijk ook wel weten welk een arbeid daaraan ten grondslag ligt. Dat willen ze nog wel eens vergeten hoe hard jullie daarvoor gebeuld hebben voor dat succes, de mensen, “ze”. Onze vakantsie in de steets was ook mooi. Een beetje rondgereden met een camper en een huurauto. The works. Voorlopig hoeven jullie je geen zorgen te maken want de Steets, dat zal er voorlopig niet meer inzitten voor ons. Dus een bezoekje van ons bij jullie, dat zit er ook niet in haha. Want jullie zijn toch wel errege goeie vrienden van ons. Misschien wel de beste, dus de volgende keer komen we zeker langs met zijn vijven. We denken er dan over om ongeveer twee weken bij jullie te komen logeren, zodat jullie ons elke dag gedegen de omgeving kunnen laten zien, volgens de volkswijshied: “een gast en een vis blijven twee weken fris”. Tot dan. Nou, ik kom af en toe even kijken op jullie wepsijt, nieuwsgierig als wij zijn.
Groet, Harke & Co.

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.