inicio Contact! Sindicaci;ón

Terug uit Washington

Vrijdagavond laat ben ik teruggekomen uit Washington DC. Een tweedaagse trip naar de politieke hoofdstad van de VS. ’s Ochtends om 6 uur vertrokken mam en ik van huis richting een treinstation in Trenton, wat hier zo’n 1.15 uur vandaan ligt. Ik was nog nauwelijks de hoek om toen de sirenes mij tot stoppen maanden. “Are you aware of the speedlimits, son?” Ik reed 58 miles per uur op een weg waar je 40 mocht, en dat had deze agent mooi gezien! Tja… Nadat hij mijn rijbewijs had bestudeerd, vroeg hij waar ik naar op weg was en hoe laat mijn trein ging. “It will take me too much time to figure out your papers, so I’ll let you off with a warning” Dank u wel, meneer agent!

De rit naar Washington duurde ongeveer 2,5 uur, maar doordat er veel te zien was vloog de rit voorbij. Ik kwam aan op Union Station, een erg indrukwekkend station met veel winkels en eettentjes. Toen ik het station uit liep, zag ik dat het zo goed als hermetisch afgesloten was door politie en brandweer. Ik heb uiteindelijk niet meegekregen wat er aan de hand was, maar het kan iets te maken hebben gehad met de ontdekte terroristische plannen in Londen. Niet dat ik me er echt mee bezig gehouden heb, want ik had een missie. Op weg naar de sights!

In Washington liggen de meeste bezichtigingen aan een lang grasveld genaamd The Mall. Aan het hoofdeind staat het Capitol, de eerste van de vele indrukwekkende gebouwen. De temperatuur was prima (25 graden), maar af en toe regende het een beetje. Niet slecht weer om door een stad te zwoegen, wel wat grauw voor de foto’s. Maar dat fixen we digitaal natuurlijk! ;-) Van het Capitol liep ik door naar the Botanic Gardens, The National Museum of Air en Space. Omdat het begon te spetteren, ben ik daar even ingedoken, maar na snel door wat exposities te zijn gelopen besloot ik dat dit wat te kinderlijk was. Snel lunchen bij een van Amerika’s bekendste hamburger tentjes (ja, ik had een uur later weer honger) en terug naar the Mall. Het weer was nog steeds so so, dus ik ben ook even the National Gallery of Art ingegaan. Daar hingen Nederlandse meesterwerken van Rembrandt, Jan Steen & Albert Cuyp. Ook wat andere niet-Nederlandse kunst geloof ik, maar dat doet er natuurlijk niet zo toe

Via de standbeelden tuin van the National gallery – waar de zon doorbrak en live jazz gespeeld werd – richting Smithonian Castle en het Washington Monument! Het Washington monument is groot, hoog en omringt door Amerikaanse vlaggen, erg “over the top”. Vervolgens heb ik the Mall afgesloten met Jefferson Memorial, Lincoln Memorial en het 2e wereld oorlog monument. Tijd voor het Witte Huis! Van al deze bezichtigingen kan ik zeggen dat het leuk is om ze een keer IRL gezien te hebben, maar dat is het ook wel. Het is allemaal protserig, groot en “gemaakt”. Typisch Amerikaans dus.

Omdat ik nog geen hotel geregeld had, besloot ik richting Hostel International te gaan. Dat bleek een groot oud pand ergens tussen China Town en White House in. Een overnachting voor $32, maar dan heb je wel wat! … een bed in een 10-persoons mannenkamer met douches die we met de hele verdieping mochten delen. Super dus! Snel mijn rugzak achtergelaten en door China Town gaan wandelen. Ik heb overigens zo’n beetje alles gelopen omdat je er dan echt in zit. Je krijgt veel meer mee doordat je ook echt de omgeving van plaatsen gezien hebt (in plaats van dat je op het metro station van de bezichtiging uitstapt).

’s Avonds werd er door het hostel een tour door Georgetown – een upscale yuppen wijk waar ook de beroemde universiteit staat – georganiseerd. Met z’n 30-en zijn we een uurtje door de wijk door gewandeld, maar het was donker, dus niet helemaal optimaal. Ook omdat je tussendoor met alles en iedereen praat en zo veel mensen leert kennen. Het tweede gedeelte van de tour was sowieso veel interessanter; de kroeg in! De eerste kroeg was een sportbar met een hoog testosteron gehalte (zou Landis misschien de nacht voor zijn noodlottige plasje in zo’n kroeg doorgebracht hebben?!), maar het bier was goedkoop. $2,20 voor een pint Yuengling (de plaatselijke draft die goed weg te werken is). Op aanraden van Mark – the tourguide - zijn we doorgegaan naar 3rd edition. Het leek een slecht bruincafé, totdat we ontdekten dat er ook een bovenverdieping met patio buiten was. Het is ’s avonds heerlijk buiten, dus daar was het lekker druk.

Midden in de nacht werd ik abrupt uit mijn slaap gerukt omdat de hele kamer trilde. Even dacht ik dat het een aardbeving was, maar het bleek dat een van mijn kamergenoten bizar hard kon snurken. Na 2 uur wakker te hebben gelegen, bedacht ik me dat ik een setje oordopjes in mijn rugzak had! Uiteindelijk heb ik toch zeker nog 4 uur slaap gehad voordat ik weer de stad in ging.

Eerst naar het Pentagon, de grootste tegenvaller. “What’s your purpose here son?” “Well, I just wanna take a look around” “Sorry son, we can’t just let anybody in, you got to have an appointment” Snel terug in de metro en naar Arlington Cemetary. Graf van JFK, the tomb of the unkown soldiers en veel andere dooie Amerikanen. De rest van de middag heb ik doorgebracht in Georgetown. Een geweldige wijk in Washington waar ik verliefd op ben geworden. Heel veel prachtige pandjes, leuke winkels – mijn rugzak was iets zwaarder op de terugweg - en geweldige straten! Jammer dat een gemiddeld pandje zo’n 2,8 miljoen dollar kost. Even sparen nog… Omdat ik toen wel kapot was van al het lopen ben ik naar het museum of the American Indian gegaan en heb ik daar een film gekeken. Via wat leuke woonwijken terug naar Union Station voor de terugreis naar Trenton, New Jersey.

Al met al een geweldige trip, met heel veel indrukken (en bijbehorende foto’s). Washington DC moet je een keer gezien hebben. Het is uber Amerikaans, maar heeft zeker zijn charmes (Georgetown! )! En zo lang je voeten je kunnen dragen is lopen is verreweg het beste vervoersmiddel. Zo direct gaan we met z’n 3-en en Boo een bootje huren en varen op Lake Hopatcong. De vakantie is geweldig tot nu toe!

marjaodijk schreef:

14 augustus 2006 @ 02:08

Lekker tripje, Jap! Gaan wij in september maar eens doen.
x
m

Pa en ma kaspers schreef:

14 augustus 2006 @ 22:08

Wat heb jij veel gezien en meegemaakt,”son”‘.
Fijn dat je het zo naar je zin hebt.
En nog leuker dat ik met jullie heb kunnen skypen!!!!!
Liefs en groeten.

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.