inicio Contact! Sindicaci;ón

Haircut

Ik stap in High Bridge een kapper binnen. En wil onmiddelijk er weer uit. Ik sta midden in een film uit de fifties. Het ziet eruit alsof er in vijftig jaar helemaal niets veranderd is aan het interieur. Twee duidelijk lokale dames begroeten me en ik vind het een beetje lullig om nu meteen te vluchten. Bovendien (zeg ik moedig tegen mezelf): waarom zouden kapsters alleen goed kunnen knippen in een modernere omgeving, of waarom zouden ze zelf vlot gekapt en gekleed moeten zijn?

De eigenaresse zit in een hoekje met haar been omhoog en in het gips: met haar pakweg 130 kilo van een trap gegleden, enkel en voet gebroken.

Melinda (nog zo’n dertig kilo zwaarder, achtendertig jaar, moeder van drie kinderen) gaat me kleuren en knippen. Na vijftien jaar Monique en Roy en Marlous van Pierrot houd ik mijn hart vast.

We babbelen ‘gezellig’ en ik kom te weten dat haar kinderen bijna drie maanden vakantie hebben, niet naar een zomerkamp gaan, want ze vertrouwt niemand; denkt dat iedereen een ‘childmolester’ is en bovendien is het duur. De kinderen raken nu zo langzamerhand wel wat verveeld (vind je het gek: weer naar de ‘pool’, weer die playground! Boring!) Melinda en haar man zijn aan het sparen voor Disneyworld in Florida over een jaar of twee. Het lijkt erop dat iedere Amerikaan dat tenminste één keer gezien moet hebben!

Tijdens het inwerken van de kleur probeer ik het New Jersey Driver Manuel te bestuderen, want morgenochtend moeten we theorie-examen doen, maar ik word erg afgeleid door de gesprekken in de ’salon’: dat de regels voor Hot Tubs en zwembaden in je tuin zo streng geworden zijn, sinds er een meisje tijdens een afstudeerfeestje met haar lange haren in het afzuigsysteem kwam vast te zitten en verdronk omdat de aan-uit schakelaar helemaal in de garage zat. Dat de afzuiging zo sterk is dat iemands ingewanden naar buiten werden gezogen. Wie wil er dan nog lezen over Parking Regulations of Speed control?

Gelukkig viel het knippen na deze horror verhalen alles mee en kwam ik vrolijk en ópgeknapt weer thuis bij mijn twee honden (vannacht en vandaag logeerde Topper bij ons).

Wens ons maar succes voor morgen!

x

m

joost en carla schreef:

18 augustus 2006 @ 16:08

18 augustus

Ha die marnar

Weer terug van vakantie en uiteraard snel bijgelezen. Ben benieuwd of jullie het theorie-examen vandag halen. Waar is dat eigenlijk voor nodig? Telt een Nederlands rijbewijs niet als je daar langer blijft dan voor een lange vakantie? En moeten jullie dan ook nog een praktisch examen doen? Ik denk dat ik hier niet meer zo 1,2,3 zou slagen voor zulke examens. Een paar dagen terug twee bijna-aanrijdingen op een dag.
Het was leuk om het verslag van Jap te lezen met foto’s. Misschien een idee middels foto en blog je nieuwe coupe Americain met couleur locale te laten zien of heeft `Melinda er een nostalgisch zootje van gemaakt?

X
JenC

Marloes Gerrits schreef:

30 augustus 2006 @ 19:08

Hallo Marja ,

Wat leuk om wat van je te horen uit Amerika . Ben toch blij dat het nog iets is geworden met je haar is ook de kleur goed of doe je die weer zelf??
Verder gaat het met het filiaal haarlem niet zoals het moet erg veel vertraging!!
Maar met mij wel hoor!
Succes verder en ik hoor wel weer wat van jullie.
Groetjes Marloes

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.